27 Mart 2011 Pazar

iOS 4.3.1 Sürümü Yayınlandı

Beklenen iOS güncellemesi gerçekleşti ve az önce iOS 4.3.1 sürümü yayınlandı. Beklenen diyoruz çünkü iOS 4.3 ve ardından gelen iPad 2 ile beraber jailbreak açığının bulunmasının ardından Apple'ın bu açığı iOs 4.3.1 sürümü ile kapatacağı konuşuluyordu. Ayrıca iOS 4.3 ile beraber cihazlarda yaşanan gözle görülür şarz süresi sorununun da bu sürüm ile çözüm bulacağı konuşulmaktaydı. Bu her iki durumun dışında farklı iyileştirmelerin yapıldığı iOS 4.3.1 sürümünü aşağıdaki bağlantılardan direk olarak indirebilirsiniz. Özellikle unlock ihtiyacı olan ve halen cihazlarını kullanabilenler ile jailbreak'ten vazgeçemeyenlerin bu sürüme cihazlarını en azından şimdilik yükseltmemeleri gerektiğini de hatırlatalım.
iTunes uygulamasını çalıştırdığınızda;
iOS 4.3.1 Sürümü
Bu uyarı çıktığında "CANCEL" butonuna basmalısınız, eğer "Download and Update" butonuna basarsanız hem iOS 4.3.1 sürümü indirilecek hem de iOS 4.3.1 sürümü özellikle de cihazınızın "baseband sürümü"nü yükselterek yükleneceğini unutmayın. Tabi cihazlarında unlock sorunu olmayan kullanıcılar diledikleri gibi iOS 4.3.1 sürümünü yükleyebilirler ancak jailbreak için ne kadar bekleneceği bilinmediğinden uzun süre jailbreak yapamayacaklarını da düşünerek bu güncellemeyi yapmalılar.
Son olarak, iOS 4.3 SHSH kaydını almamış olanlar mutlaka alsınlar çünkü bu sürümün imzalanması sona erdiğinde alma imkanınız olmayacaktır. SHSH kaydı nasıl alınır konumuzdan ayrıntılı olarak görebilirsiniz.
Aşağıdaki bağlantılardan cihazınızın modeline uygun iOS 4.3.1 sürümünü direk olarak indirebilirsiniz; Aynı zamanda iOS 4.3.1 jailbreak gelimelerini de konular arasında boğulmaksızın buradaki >> sayfadan (devamlı güncellenecek) takip edebilirsiniz. Eğer bir önceki sürüm olan ve henüz tethered (bağımlı) jaillbreak metodu Sn0wbreeze iOS 4.3 tethered jailbreak konusundan da faydalanabilirsiniz.
Güncelleme: (28.03.2011) Bugün itibari ile Sn0wbreeze iOS 4.3.1 Tethered (bağımlı) jailbreak uygulaması yayınlandı. Konuyu Sn0wbreeze 2.4 Beta 1 iOS 4.3.1 jailbreak konusundan takip edebilirsiniz. Ayrıca iOS 4.3.1 jailbreak hakkındaki gelişmeleri de ayrı bir konu olarak bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder